Endorphinist

Tervetuloa seuraamaan blogiani Endorphinist & 42195m!

Blogin nimi kertoo minusta jo paljon. Olen 37-vuotias helsinkiläinen urheiluhullu, joka juoksee, tanssii, treenaa salilla ja joogaa ihanien endorfiinien perässä. Juoksuun hurahdin viisi vuotta sitten. Suosikkimatkojani ovat kymppi ja puolimaraton. Maratonissakaan ei ole mitään vikaa, mutta kisasta palautumiseen menee raivostuttavan pitkä aika. 

Pitkäaikainen haaveeni oli selvittää kunnialla 42 195 metrin pituinen urakka eli juosta elämäni ensimmäinen maraton. Unelmani toteutui 16.8.2014 Helsinki City Marathonilla, josta selvisin lennokkaalla askeleella lähes maaliin saakka - viimeisellä kolmella kilometrillä askel ei enää noussut aivan niin lennokkaasti. Loppuaikani oli 3:54:00, joka ylitti omat tavoitteeni (=päästä maaliin) kirkkaasti.


Kolmen vuoden juoksentelun jälkeen kehitys juoksijana liikahti eteenpäin jättiläisen askelin ja puolimaratonin ja kympin ennätykset paranivat vuodessa minuuttikaupalla. Vuoden 2015 aikana opin, että puolimaraton on ehdoton suosikkimatkani ja kuin varkain maratonit tipahtivat kisakalenterista pois. Suurin haasteeni on malttaa edetä juoksijanurallani sopivankokoisin askelin: määrä ei korvaa laatua, vaikka huumassa niitä kilometrejä olisi huisia mättää ilman ylärajaa! 


Juoksuhaasteita riittää niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja tärkeimmäksi lähivuosien tavoitteeksi olen asettanut itselleni 1:30 ajan alittamisen puolimaratonilla. Hieman pidemmän tähtäimen tavoitteenani on juosta kaikki World Marathon Major -maratonit, mutta maratonien pariin minulla ei ole mikään kiire.


Vuosi 2017 ei ole pelkkiä juoksulenkkareita ja puolimaratoneja: tänä vuonna minulla on ilo ja kunnia polkea Team Rynkebyn Helsingin joukkueessa. Vuoden aikana teemme lujasti töitä kerätäksemme rahaa syöpäsairaiden lasten auttamiseksi ja samaan aikaa treenaamme päättäväisesti valloittaaksemme Pariisin kadut 15.7.2017!
    


Kommentit

  1. Congrats! @endorphinist You won the competition! Please send your contact and and other informations to info@northforce.fi Also select your 300 € products, which you want. You don´t have to take all of those right now, but sure can if you want. #UseTheForce #Northforce #NaturalSportsNutrition

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OMG! OMG! OMG! This is fabulous news! Thank you, Northforce :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit